Снажан раст за "Штаду" и током глобалне кризе

ГС
Снажан раст за "Штаду" и током глобалне кризе

БАД ВИЛБЕЛ – Упркос неповољном пословном окружењу изазваном пандемијом Ковида - 19 која је директно утицала на смањење стопе раста и у фармацеутској индустрији, "Штада група" у оквиру које послује "Хемофарм", у првој половини 2020. забиљежила је повећање продаје од 16 одсто на укупно 1,47 милијарде еура, са органским растом продаје од девет одсто.

- У пословном смислу, други квартал ове године нарочито је био тежак пошто је дошло до великог пада на бројним тржиштима, нарочито у земљама у којима пацијенти директно плаћају трошкове лијечења. Овај пад посљедица је кризе изазване Ковидом - 19 која је довела до знатног смањења броја људи који су одлазили у апотеке, код љекара и у болницу, као и до промјене тренда да лијекове купујемо унапријед – саопштила је "Штада група".

Међутим, додају, "Штада" је чак и у овим изазовним условима добро пословала захваљујући широкој и разноврсној палети лијекова и препарата.

- Наше повећање продаје и прихода изнад тржишног просјека је одраз конзистентне примјене наше стратегије „ Оne STADA за раст". Снажна посвећеност и предузетнички дух наших запослених основа су нашег успјеха. У анкети за запослене коју смо недавно спровели, девет од 10 запослених изјаснило се да су поносни што раде за "Штаду" и да су увјерени да ће компанија изаћи снажна из кризе изазване коронавирусом. С обзиром на негативне ефекте пандемије који трају, морамо да наставимо да показујемо висок ниво агилности и посвећености да бисмо остали на нашем курсу раста и у другој половини 2020 -

каже овим поводом генерални директор "Штаде" Петер Голдшмит.

Недавне аквизиције - као што је производни портфолио компаније "Такеда" у Русији, Walmark са својим пословањем које укључује здравствене производе широке потрошње у Централној и Источној Европи, FERN-C бренд на Филипинима - употпуниле су органски раст продаје "Штаде" од девет одсто. Интеграција ових аквизиција се успјешно одвија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана