Смањен промет у фирмама

М. Ч.

БAЊAЛУКA - У малим и средњим предузећима у Српској лани је дошло до пада промета, али се још не зна да ли је број затворених предузећа већи него у 2010. години, рекао је јуче директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Слободан Марковић.

- Осим сфере малих трговачких и занатских радњи, не очекујем превелику разлику у броју малих и средњих предузећа у 2010. и прошлој години. Оно што је сигурно је да је прошле године дошло до пада промета - нагласио је Марковић, представљајући резултате рада Aгенције у прошлој години.

Он је додао да је Aгенција у 2011. години реализовала обуку кадрова у припреми развојних пројеката за све општине Српске, а у овој години наставиће са пројектом укључивања домаћих предузећа у транснационалне кластере.

Додао је да је свака општина направила најмање један пројекат са којим ће моћи да аплицира на јавном позиву половином године. Говорећи о пројекту "Aдриатик Данубио кластеринг", Марковић је рекао да су у транснационалне кластере ушла два домаћа предузећа у области дрвопрераде и производње хране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана