Словенци вјерују НЛБ-у, остали страним банкама

Агенције
Словенци вјерују НЛБ-у, остали страним банкама

Љубљана - Директори предузећа у Словенији најчешће имају текуће рачуне у државној банци, док челни људи компанија у осталим државама некадашње Југославије личне финансије рађе повјеравају станим банкама, показали су резултати истраживања које је спровела агенција "Медијана".

Више од трећине директора предузећа у Словенији, односно њих 35,1 одсто, има отворене личне рачуне у државној Новој љубљанској банци.

Према резултатима истраживања којим је било обухваћено 2.005 руководилаца фирми у региону, 27,3 одсто директора у Македонији има лични рачун у Стопанској банци која је у власништву Народне банке Грчке, док 19,4 одсто директора у Србији текући рачун има у банци Интеза - чланици италијанске Банка Интеза Санпаоло групе.

Више од четвртине директора у Хрватској и БиХ такође приватне рачуне држи у италијанским банкама ћеркама у тим земљама. Највише директора у БиХ (25,6 одсто) има рачуне у Уникредит банци, а 27,5 процената хрватских менаџера у Загребачкој банци, која је такође дио Уникредит групе. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана