Словеначки Концерн “Колектор” отворио нову производну халу

Агенције
Словеначки Концерн “Колектор” отворио нову производну халу

Лакташи - Словеначки Концерн “Колектор” отворио је данас у Лакташима нову производну халу предузећа “Колектор Босна” у чију је изградњу и опремање уложено око три милиона КМ и у којој ће бити запослено 40 радника, преносе агенције.

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић оцијенио је да је отварање нове производне хале одлична порука за све инвеститоре да улажу на простор Републике Српске.

- Влада Српске и ресорно министарство ће помоћи у обезбјеђивању локације на којој би овај концерн изградио властите погоне и проширио производњу - рекао је Ковачевић новинарима.

Он је навео да је Влада Српске Концерн “Колектор” помагала средствима за подстицај извоза.

Говорећи о индустријској производњи у Српској, Ковачевић је истакао да се привредне активности убрзавају и показују позитивне трендове.

- Српска ће до краја ове године бити на нивоу индустријске производње из 2011 - додао је Ковачевић.

Он је оцијенио да Република Српска има најнижа фискална оптерећења на простору западног Балкана.

Предсједник Управе Концерна “Колектор” Стојан Петрич рекао је да “Колектор Босна” производи различите врсте комутатора за купце у цијелом свијету.

- Радимо у изнајмљеним просторијама, али мислим да је наша инвестиција јасна порука општини Лакташи и Републици Српској да треба да нам помогну у обезбјеђивању властитог простора - нагласио је Петрич.

Начелник општине Лакташи Милован Тополовић рекао је да је ријешен проблем инфраструктуре на подручју гдје је планирана изградња објеката Концерна “Колектор” и да су створени предуслови за њихову изградњу.

Федерација треба да проведе закључке Скупштине акционара

Ковачевић је изјавио данас да ФБиХ треба да проведе закључке Скупштне акционара “Електропреноса БиХ” како би се деблокирао рад ове компаније.

- Влада Републике Српске и ресорно министарство учиниће све да се рад “Електропреноса БиХ” деблокира и све наше активности иду у том правцу - рекао је Ковачевић.

Он је навео да је у интересу Републике Српске и ФБиХ да се деблокира рад “Електропреноса БиХ”.

Управни одбор “Електропреноса БиХ” донио је јуче одлуку о ангажовању независног ревизора који ће оцијенити финансијски обрачун и пословање компаније за 2007. годину када је почела њена блокада.

На сједници Скупштине акционара “Електропреноса БиХ”, која је одржана у фебруару, усвојена је и препорука о разрјешењу постојеће управе и именовању нове.

Говорећи о изградњи мини хидроелектрана у Српској, Ковачевић је рекао да је ресорно министарство у завршној фази ревизије додијељених уговора за концесије.

Ковачевић је нагласио да ће се у овој години инсистирати на убрзању изградње мини хидроелектрана у Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана