Слиједи плаћање милионске одштете Херцеговина-осигурању

Глас Српске
Слиједи плаћање милионске одштете Херцеговина-осигурању

СAРAЈЕВО - Због једностраног раскидања уговора о осигурању имовине и лица са "Херцеговина-осигурањем" из 1999. године мостарске "Хрватске телекомуникације" (ХТ) мораће да исплате 1.287.000 КМ главнице дуга, плус законску затезну камату од 1. јануара 2002. године, пише Пословни portal.ba.

Према пресуди Уставног суда БиХ, "ХТ" и "Хрватска пошта", који су до 2002. били једна компанија (ХПТ Мостар), прекршили су уговор о осигурању са "Херцеговина осигурањем", јер су га једнострано раскинули, без поштивања отказног рока од три мјесеца.

Портал.ба наводи да првим склопљеним уговором из 1999. године није прецизирана дужина његовог трајања, те је по аутоматизму продужаван све до 6. децембра 2001. године, када га је "ХТ Мостар" једнострано раскинуо, не уважавајући одредбе уговора које наводе како се то може учинити најкасније три мјесеца прије доспијевања премије.

До раскида уговора дошло је у вријеме борбе за "ХТ Мостар" између политичких странака у земљи. У спорном периоду генерални директор "ХТ"-а био је Стипе Прлић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана