Слаба продаја животног осигурања

В. К.
Слаба продаја животног осигурања

БAЊA ЛУКA - Иако премија животног осигурања у Републици Српској има сталну тенденцију раста, њено учешће у укупној премији осигурања знатно је ниже него у земљама региона.

- Становници Српске, за разлику од региона, још увијек немају повјерења у полисе животног осигурања као једног вида намјенске штедње, због чега је продаја ове врсте осигурања на веома ниском нивоу - казала је технички секретар у Aгенцији за осигурање РС Кармела Бубњевић.

Она је додала да је учешће животног осигурања у 2008. години у РС износило око седам милиона марака, односно 5,96 одсто од укупне премије осигурања.

- Да је осигурање у РС знатно испод нивоа из окружења, говоре и подаци да је премија животног осигурања у Србији лани износила 12,20 одсто, а у Словенији 31,80 одсто - рекла је Бубњевићева.

Основни разлози због чега је животно осигурање у РС слабо развијено, објашњава Бубњевићева, јесте низак животни стандард становника, те слабо развијена свијест о значају и предностима животног осигурања.

У Aгенцији за осигурање РС напомињу да ће, као посљедица економског развоја и пораста животног стандарда становника РС, доћи до пораста укупне премије, а нарочито премије животног осигурања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана