Скупштина акционара Електропреноса БиХ: За улагање спремно 150 милиона марака

В. К.
Скупштина акционара Електропреноса БиХ: За улагање спремно 150 милиона марака

Бањалука - На рачунима "Електропреноса БиХ" налази се 150 милиона КМ за инвестиције, речено је током јучерашње сједнице Скупштине акционара тог предузећа, на којој су били премијери РС Жељка Цвијановић и ФБиХ Фадил Новалић.

Цвијановићева, која је предсједавала сједници, изјавила је да је компанија стабилна, да је прошле године позитивно пословала и да менаџмент отклања примједбе ревизора. Скупштина је одлучила да 148.500 КМ из добити буде усмјерено на обавезне резерве, а да остане нераспоређено 2,8 милиона од профита. Акционари су измијенили Статут компаније и усвојили извјештај о раду њеног одбора за ревизију за 2014. годину.

- Компанија запошљава више од 1.300 радника и оба ентитета су заинтересована за њено унапређивање, инвестиције пројекте и нова радна мјеста - рекла је Цвијановићева и навела да је у току низ тендерских процедура, а да је вриједност потписаних уговора за реализацију пројеката око 70 милиона КМ.

Новалић је оцијенио да је "Електропренос" један од субјеката од највишег интереса за оба ентитета.

- До краја сљедеће године укупан ниво инвестиција биће 150 милиона КМ. Ријеч је о средствима која су на рачуну и за које се не задужујемо - рекао је Новалић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана