Сјајна прилика за зараду на цијени злата са бесплатних почетних 50 евра

Глас Српске
Сјајна прилика за зараду на цијени злата са бесплатних почетних 50 евра

FXLider, специјално посетиоцима портала ’Глас Српске’, даје 50 ЕВРА намијењених за трговање цијеном злата на свјетској берзи, јединој берзи на којој можете да зарадите и када цијена злата иде гора али и када иде доле.

Преузмите 50 ЕВРА за трговање овдје.

 Злато има двије основне улоге, са једне стране је роба (која се користи у електроници, прављењу накита….) али је такође и чувар вриједности, нарочито у периодима великих несигурности и политичких превирања.  Управо из овог разлога цијена злата је достигла рекордно високу цијену 2011. године током финансијске кризе када је већина великих свјетских банака девалвирала националне валуте како би убрзала опоравак својих економија. Након 2011. године до данас, цијена злата је пала 41.5%.

Најдиректнији утицај на пад цијене злата има јачање долара јер је цијена злата изражена  у америчкој валути. Уколико долар расте цијена злата пада. Главни разлог раста вриједности долара је опоравак економије САД-а који је са собом донио и све чешће спекулације о повећању каматних стопа. Уколико Фед буде одлучио да одложи повећање каматних стопа и тиме бар за сада остави још простора за даљи економски опоравак, цијена злата би поново могла да ојача.

На пад цијене злата утицао је и низ политички добрих вијести у скоријој прошлости. Постигнут је договор између Грчке и њених кредитора и тиме спречен излазак ове земље из монетарне уније као и историјски договор између Ирана и западних сила о нуклеарном програму. Ситуација са избјеглицама из Сирије, Ирака, Либије се све више компликује тако да и поред јасног силазног тренда када је цијена злата у питању, могући су повремени скокови цијене.  

Посљедњих неколико недјеља цена злата покушава да оствари раст и искористи велику нестабилност у цијенама на глобалном тржишту акција. Међутим јачање долара до кога је дошло након девалвације кинеског јуана у великој мјери је спречило опоравак цијене овог племенитог метала.

За инвеститоре у злато Кина има посебан значај јер је поред Индије  највећи купац злата на свијету. План Кине је да од јуана направи резервну валуту а да би то постигла морала би да повећа своје резерве злата на приближне нивое онима код западних централних банака и на тај начин постигне кредибилитет у очима међународне заједнице. Проценат злата у девизним резервама САД-а је 74%, Њемачке 68%, док је Кине свега 2%.

FXLider има сарадњу са Fortrade Limited – компанијом ауторизованом и регулисаном у UK од стране FCA (Financial Conduct Authority) под лиценцом број 609970.

Упозорење о ризику и одрицање од одговорности

Уговори за разлику у цијени (CFD) представљају производе који се ослањају на финансијски левериџ и носе висок ниво ризика за Ваш капитал јер цијене могу брзо да постану неповољне за Вас. Губици могу да премаше Ваше депозите и од Вас би се могло захтијевати да извршите додатне уплате. Ови производи можда неће бити прикладни за све клијенте и због тога морате бити сигурни да сте разумијели ризике, а потражите и независан савијет. Овај материјал не представља понуду, тражење нити трансакцију у погледу било ког финансијског инструмента. FXLider не прихвата никакву одговорност за било какву употребу ових коментара нити за посљедице које из тога могу да проистекну. Не даје се никакво уверавање нити гаранција за тачност или потпуност ових података. Слиједствено томе, свако лице које поступи према њима, чини то у потпуности на сопствени ризик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана