Ширењем капацитета за фабрику у Горњим Срђевићима код Српца до нових радних мјеста

Срна
Ширењем капацитета за фабрику у Горњим Срђевићима код Српца до нових радних мјеста

Србац - Лакташка фирма "Аква тим" планира да у овој години прошири капацитете у својој фабрици за производњу флаширане воде у Горњим Срђевићима код Српца, чиме ће бити створени услови за отварање нових радних мјеста, закључак је састанка начелника Српца, Млађана Драгосављевића и представника "Аква тима" Маринка Петровића и Александра Јанковића.

У погону у Срђевићима, који ради скоро двије године, запослено је 11 радника, а на тржиште се пласира природна изворска вода у галонима од 18,9 литара путем водомат апарата. "Аква тим" располаже са 6.300 водомат апарата постављених у јавном и приватном сектору, као и код физичких лица, а дистрибуција је развијена на територији цијеле БиХ.

На састанку се могло чути да ће поред већих галона, у догледно вријеме на тржиште стићи и мањи галони капацитета пет литара.

- Обимнија производња захтијеваће нова радна мјеста, што ће бити још једна прилика да смањимо број незапослених, а уједно побољшамо приходовну страну буџета. Потрудићемо се да подржимо ову фирму кроз разне видове субвенција - рекао је Драгосављевић.

Квалитет воде у Горњим Срђевићима може се упоредити са најквалитетнијим водама у региону. Вода се експлоатише са извора у подножју планине Мотајица на 120 метара дубине са капацитетом од осам литара у секунди.

Д. Ј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана