Ширење глобалне финансијске кризе

Глас Српске
Ширење глобалне финансијске кризе

ЛОНДОН - Кинески вицепремијер Ванг Чишан оцијенио је, у ауторском тексту који је у петак објавио лондонски пословни дневник "Фајненшел тајмс", да се глобална финансијска криза шири и да ће економска ситуација у свијету постати још лошија прије него што се побољша, пренио је Танјуг.

Ванг је указао да се глобална финансијска ситуација може побољшати и акцијама усмјереним на очување стабилности курсева водећих свјетских валута.

Он се успротивио трговинским и другим ограничењима, уз напомену да је "од виталног значаја недвосмислено одбијање свих врста протекционизма."

"Глобална финансијска криза ће се још проширити", написао је у свом тексту Ванг, уз опаску да ситуација у свјетској привреди и даље "остаје озбиљна."

Све земље треба да воде одговарајућу макроекономску политику и на ефикасан начин спроводе реализацију фискалне и монетарне политике, а такође и стимулативних финансијских пакета, написао је Ванг.

У кинеској привреди се сада, према његовим ријечима, уочавају позитивне промјене, а "ситуација је боља него што се раније очекивало."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана