“СЕТ" постао препознатљиво мјесто за дискусију о будућности енергетског сектора

ГС
“СЕТ" постао препознатљиво мјесто за дискусију о будућности енергетског сектора

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац разговарао је данас у Сарајеву са директором СЕТ-а Александром Бранковићем о организацији јубиларног, петог Самита енергетике Требиње (СЕТ).

Кошарац је истакао да је Министарство спољне трговине и економских односа БиХ са поносом и ове године, као и свих претходних, порковитељ овог регионалног догађаја, који је постао бренд Требиња, Херцеговине и Српске.

“СЕТ је у домаћим, регионалним и европским оквирима постао препознатљиво мјесто за дискусију о развоју и будућности енергетског сектора, трендовима у овој области, са посебним фокусом на обновљиве изворе енергије”, навео је Кошарац на свом Инстаграму.

Он је поручио да енергетски сектор у Српској биљежи импозантне резултате захваљујући одговорним политика институција Српске, које улажу огромне напоре за унапређењем легислативе и услова за даљи развој и унапређење ове области.

“СЕТ и Балкан Солар Самит позиционирали су Српску као добру адресу за разговор и размјену искустава у енергетском сектору”, истакао је Кошарац.

Директор Самита, Александар Бранковић захвалио је на досадашњој подршци Министарству вањске трговине и економских односа БиХ.

„Надам се да ћемо наставити успјешну сарадњу и да ће Министарство и даље бити један од кључних покровитеља Самита енергетике Требиње“, казао је Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана