Сертић: Биће ми част да преузмем Министарство привреде

Агенције
Сертић: Биће ми част да преузмем Министарство привреде

Београд - Досадашњи предсједник Привредне коморе Србије /ПКС/ Жељко Сертић потврдио је да је добио позив премијера Србије Александра Вучића да преузме вођење Министарства привреде и нагласио да то за њега представља велику част, али и одговорност.

Сертић је рекао да ће, уколико парламент Србије потврди његов избор, радити на исти начин и са истом одговорношћу коју је имао на позицији предсједника ПКС.

"У овом тренутку као кључне активности видим изградњу што повољнијег амбијента за пословање и инвестирање и решавање кључних проблема са којима се привреда годинама суочава, да би њено здраво језгро и онај део који се може поставити на ноге подигао ефикасност", рекао је Сертић, саопштено је из ПКС.

Он је као један од приоритета навео планско запошљавање људи у привреди како би Србија постала што конкурентнија у утакмици на међународном тржишту.

Сертића је на функцију министра привреде, које представља једно од најодговорнијих министарстава у Влади предложио премијер Вучић након што је Душан Вујовић, који је обављао ту функцију преузео Министарство финансија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана