Шећерана Бијељина - Повјериоци одлучују о понуди Мађара

М. М.

БИЈЕЉИНA- На Скупштини повјерилаца која ће се одржати 14. октобра у бијељинском Основном суду биће донијета коначна одлука о понуди мађарске компаније "Aстракоминд" која је најозбиљнији потенцијални купац бијељинске "Шећеране".


Ово је изјавио стечајни управник овог предузећа Младен Кошутић и додао да су Мађари спремни да одмах потпишу купопродајни уговор и доставе коначну понуду о инвестицијама.

Рекао је да вјерује у реорганизацију производње у "Шећерани" и очекује да ће повјериоци прихватити план санације предузећа којег је сачинио.

Фирма "Aстракоминд" дио је пословног гиганта "Aква плус" у оквиру којега послује Фабрика путничких возова и теретних вагона у Aраду у Румунији.

Кошутић је додао да "Шећерана" радницима и другим повјериоцима дугује 9,5 милиона марака и стратешки партнер је преузео обавезу да исплати дугове.

Он је потврдио  да  ће након потписивања уговора са ино-партнерима, инвеститори основати нову фирму у Бијељини новцем којим располажу исплатити дугове.

Већински власник фабрике је Влада РС, а 65 одсто њеног капитала процијењено је на 29 милиона марака. Мађари су спремни да уложе три милиона марака и запосле више од 5.000 радника. У три наредне године у производњу би требало да буде укључено 10.000 пољопривредних произвођача из Семберије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана