Сбербанка: Подружнице банке изван еу нису предмет санкција ЕУ

Срна
Сбербанка: Подружнице банке изван еу нису предмет санкција ЕУ

Бањалука - Европска централна банка званично је потврдила да подружнице Сбербанке Европе АГ са сједиштем у земљама изван ЕУ, што се односи и на Сбербанку у Бањалуци, нису предмет санкција Уније, те да према томе имају неограничен приступ тржиштима капитала ЕУ, саопштено је из Сбербанке Бањалука.


У саопштењу се наглашава да Сбербанка Бањалука има све потребне ресурсе, искуство и стручност да настави успјешно пословање у текућем условима, те да испуни све обавезе према клијентима и пословним партнерима у складу са нормама домаћег и међународног права.

Сбербанка Бањалука, наводи се у саопштењу, наставља да ради нормално, са високим нивоом ликвидности и капитала, те остаје посвећена сервисирању потреба и пружању подршке клијентима.

"Бићемо све важнији и поузданији партнер у нашој економији, што је у сагласности са нашом дугорочном развојном стратегијом", истиче се у саопштењу.

Сбербанк Русија је државна банка са беспријекорним међународним угледом, чије су акције и депозитне признанице излистане на водећим свјетским берзама.

Више од једне трећине акција банке је у власништву улагача из Европе и САД. Међу акционарима Сбербанке Русије је више од 217.000 физичких лица.

Сбербанка Русија се у пословању води најбољим међународним праксама корпоративног управљања, строго се придржавајући законских прописа земаља у којима је присутна, испуњавајући при том све стандарде европских и америчких регулатора.

Сбербанка Europe AG, банка са сједиштем и лиценцом за банкарско пословање у Аустрији, а у чијем је власништву и осам банака у земљама средње и источне Европе, такође, није ни на листи санкција САД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана