"Савска регата" 28. јула

Срна
"Савска регата" 28. јула

БИЈЕЉИНА - Увод у овогодишње "Пантелинске дане" у Бијељини биће традиционална "Савска регата", која ће осми пут бити одржана на ријеци Сави у недјељу, 28. јула.

Стартна позиција "Спрудови" - скелски прелаз Суботиште у Доњем Црњелову је у 10.00 часова, а циљ ће, као и раније, бити у Рачи.

Пријаве за регату трају од данас у Туристичкој организацији града Бијељина од 7.00 до 15.00 часова, као и на стартној позицији на сам дан одржавања од 7.00 до 9.30.

Учесници морају бити пунољетни, имати дозволу за управљање пловилом и спасилачку опрему, а пловила морају бити регистрована. Сваки учествује на сопствену одговорност, о чему ће за вријеме пријављивања потписати изјаву.

Организатор препоручује да непливачи не учествују, али, уколико узму учешће, морају имати појасеве за спасавање.

"У припреми овогодишње регате учествују бројни субјекти - Полицијска управа Бијељина, Гранична полиција, Дом здравља, Одсјек за цивилну заштиту, ронилачки клубови, АД `Комуналац`, Ватрогасно-спасилачка јединица и Одјељење за стамбено-комуналне послове. Од представника ових органа формиран је тим који ће радити на припремама `Савске регате`", рекла је директор Туристичке организације града Бијељина Јасмина Абдулахагић и истакла да ће посебан фокус бити на безбједности учесника.

Она је додала да ће екипа Хитне помоћи пратити регату на води.

"Сви учесници биће осигурани од осигуравајуће куће, а битно је да се сви придржавају утврђених правила", напоменула је Абдулахагићева.

Покровитељ "Савске регате" је Градска управа, а организатор градска Туристичка организација, уз материјално-техничку подршку градског Одјељења за борачко-инвалидску и цивилну заштиту, саопштено је из Градске управе Бијељина.

Дан прије почетка регате, у суботу, 27. јула, на стартној позицији ће Одсјек за цивилну заштиту и АД "Комуналац" припрети камп за прихват учесника, којима ће бити организован дочек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана