Савјет о извјештају идуће седмице

Глас Српске
Савјет о извјештају идуће седмице

БAЊAЛУКA - Представници Инвестиционо-развојне банке (ИРБ) РС извршили су поновну контролу пословања у Фабрици дувана Бањалука и извјештај о томе идуће седмице доставиће Савјету за приватизацију.

Предсједник Удружења малих акционара у овој фабрици Златибор Кољанчић рекао је Срни да је поновна контрола извршена послије примједаба радника Удружења малих акционара и Савјета за приватизацију, који размишља и о раскидању уговора о приватизацији ФДБ-а.

- Требало је извршити и однос предузећа "Aнтонић трејд" према пословању фабрике и пословање са другим предузећима, добављачима и купцима - прецизирао је Кољанчић и навео да је из налаза контроле видљиво да су највећи купци "Aнтонић трејд" и предузеће "Центро табак", које је основао Слободан Латинчић, сарадник већинског власника Фабрике дувана Небојше Aнтонића, док су остали купци занемаривани.

- На овај начин предузеће "Aнтонић трејд" је оштетило Фабрику дувана јер је повезано лице диктирало висину рабата и искориштавало положај да буде ексклузивни купац - каже Кољанчић. Радници и мали акционари тврде да већински власник системски урушава Фабрику "исисавајући" њен капитал, због чега је и доведена на ивицу стечаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана