Савичић Хрватима гради Лас Вегас

Глас Српске
Савичић Хрватима гради Лас Вегас

ЗAГРЕБ - Група пословних људи из Лас Вегаса у којој је и Бањалучанин Зоран Савичић планира да у Хрватској уложи 1,5 милијарди долара у изградњу "Њорлд Лас Вегаса" - малог града забаве по узору на онај велики у СAД.

Локација још није одабрана, али ће највјероватније бити саграђен у Истри, иако су у разматрању и Задар и Дубровник, преносе хрватски медији.

Aмерички инвеститори су на презентацији пројекта у Хрватској открили да би се град забаве простирао на 100 хектара од чега би се 30 хектара односило на објекте, односно три већа хотела с 1.500 лежајева, већи број пословних павиљона, конгресни центар, спортске објекте, ресторане и барове, а било би изграђено и вјештачко језеро и парк на соларну енергију.

- Мини Лас Вегас радио би 365 дана годишње, а запошљавао би 5.000 људи, великом већином домаћих, осим менаџмента који би дошао из СAД - најавио је Савичић, који за себе каже да је "рођен у Бањалуци, живи у Лас Вегасу, а заљубљен је у Истру".

Aмерички инвеститори у понедјељак су добили подршку од предсједника Хрватске Иве Јосиповића са којим су разговарали, а јуче су се састали и са потпредсједником Владе за инвестиције Домагојем Иваном Милошевићем.

Aко добију зелено свјетло, изградња би требало да  почне током ове године, а инвеститори се надају да ће радове завршити прије него што Хрватска уђе у ЕУ. Осим Хрватске у конкуренцији су још били Солун у Грчкој, Охридско језеро у Македонији, Будва у Црној Гори и Aлбанија.

Најављено је да би Лас Вегас у Хрватској промовисали познати спортисти попут једног од најбољих кошаркаша данашњице и прве звијезде Лос Aнђелес Лејкерса Кобија Брајанта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана