Савић: Са Бриселом о отклањању застоја у преговорима

СРНА
Савић: Са Бриселом о отклањању застоја у преговорима

Брисел - Делегација БиХ изнијела је данас представницима Европске комисије, на састанку Привременог одбора у Бриселу, комплетну правну и економску аргументацију у вези са отклањањем застоја у преговорима за закључење Протокола уз Привремени споразум о трговини и трговинским питањима између Европске заједнице и БиХ.

"Истакли смо много аргумената који иду у прилог БиХ и затражили смо од Европске комисије да о овом питању искаже флексибилнији став", рекла је у телефонској изјави Срни директорица Дирекције за европске интеграције и предсједавајућа делегације БиХ Невенка Савић.

Према њеним ријечима, представници Европске комисије тражили су да ово буде ванредни састанак Привременог одбора на којем би се разговарало о Протоколу уз Споразум о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ, у складу са чланом 49 тог споразума.

"Међутим, наша делегација затражила је да ово буде консултативни састанак, јер сматрамо да се нису стекли услови за одржавање састанка у складу са чланом 49, зато што нам Европска комисија није у писаној форми доставила своју позицију онако како смо то прије састанка тражили", навела је Савићева.

Она је нагласила да посебне детаље са састанка не може износити, јер је Споразумом предвиђено да се суштина састанка не износи у јавност док год трају ове консултације.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана