Сава најбољи примјер успјешне приватизације

Агенције
Сава најбољи примјер успјешне приватизације

БИЈЕЉИНА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је приватизација Прехрамбене индустрије "Сава" у Бијељини један од најбољих примјера успјешне приватизације у Српској.

Додик, који је присуствовао потписивању уговора о пословној сарадњи предузећа "Сава Семберија" са њемачком фирмом "Шофке", рекао је да је потписивање овог уговора вриједног 2,5 милиона евра доказ да је "Сава" успјела да савлада стандарде који омогућавају извоз робе на европско тржиште.

"Ово је доказ успјеха на овом мјесту у којем су многи раније били скептични да је са `Савом` могуће било шта учинити", рекао је предсједник Додик.

Додик је подсјетио да је фабрика "Сава" годинама била у застоју и да је технолошки била готово изгубљена, али је њен нови власник Милорад Крстић имао храброст и визију да уђе у овај пројекат по не баш повољним условима.

"Зато сам овдје да подржим његове напоре, напоре његове управе, свих коопераната и радника који живе од ове фабрике", рекао је Додик и додао да је ријеч о веома успјешном управљању и добром менаџменту.

Честитајући менаџменту "Саве Семберија", предсједник Додик је изразио наду да ће ова фабрика и у наредном периоду остваривати само раст производње.

Уговор о пословној сарадњи предузећа "Сава Семберија" потписали су власник бијељинског предузећа Милорад Крстић, директорка "Саве" Јагода Крсмановић и генерални директор њемачке фирме "Шофке" Норберт Холцман.

Власник "Сава Семберије" Милорад Крстић рекао је да данас потписани уговор представља пословни оквир за дугорочну сарадњу и додао да је "Сава" на овом пројекту радила око три мјесеца.

"Ријеч је о извозу наших производа у вриједности од 2,5 милиона евра, а имамо опцију за још нека 2,5 до три милиона евра, што бисмо могли да дорадимо. Ако успијемо то да завршимо, дугорочно планирамо извоз од 10 милиона евра", рекао је Крстић новинарима након потписивања уговора.

Генерални директор "Шофке" Норберт Холцман рекао је да су за само три мјесеца остварили јако партнерство са Крстићем, што су и потврдили данас потписаним уговором, те подсјетио да је та фирма на тржишту присутна више од 50 година.

Директорка "Саве Семберија" Јагода Крсмановић истакла је да фабрика запошљава 65 радника у сталном радном односу, а током сезоне и до 250 радника.

"Проширењем производње отвориће се могућности и за већи број радника. На подручју Семберије имамо 70 коопераната", рекла је Крсмановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана