Сарадња “Бобара” и словачког “Менаyер сервиса”

Далиборка Секулић
Сарадња “Бобара” и словачког “Менаyер сервиса”

БAЊA ЛУКA - Предсједник компаније “Бобар” Гаврило Бобар разговарао је у петак у Бањој Луци са представницима словачке фирме “Менаyер сервис” о оснивању пословних зона и 3.000 малих и средњих предузећа у Републици Српској.

- У Бијељини има око 16.000 незапослених, а једини начин да се ти људи запосле је управо оснивање пословних зона - казао је Бобар.

Представници словачке фирме “Менаyер сервис” заједно са фирмом “Финеком” припремили су за Владу Републике Српске приједлог индустријских зона, од којих су четири основне које се сматрају стартом за развој малих и средњих предузећа.

- Настојаћемо да на овај начин пренесемо искуства из Словачке. У Републици Српској неопходно је најприје прилагодити законе и основати посебну агенцију за стране инвеститоре, да би се оно што смо ми замислили могло и остварити - рекао је предсједник “Менаyер сервиса” Петар Бек.

Бобар је нагласио да је циљ овог састанка било изношење података које су представници “Менаyер сервиса” прикупили од прошлог састанака прије седам дана.

- Веома сам задовољан тим подацима. О четири пословне зоне у Републици Српској, од којих је једна у Бијељини, говориће се и на округлом столу заказаном за 5. септембар. У наредном периоду планирамо да одредимо рокове, носиоце и начин финансирања овог пројекта - рекао је Бобар.

Све ово ће, према његовим ријечима, омогућити веће улагање страних инвеститора.

РAРС

Aгенција за развој малих и средњих предузећа Републике Српске у овај пројекат укључена је као координатор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана