Сарадња BlackBerryја и Faxconnа за бољу будућност

BBC
Сарадња BlackBerryја и Faxconnа за бољу будућност

BlackBerry је успио да договори петогодишњи уговор са Faxconnом, великим произвођачем електронских компоненти и производа са Тајвана у нади да ће то успјети да побољша учинак компаније на тржишту .

Двије компаније ће у почетку радити на развоју новог смартфона.

Компанија је такође објавила велики губитак у трећем кварталу од 4.4 милијарде долара.

Некада доминатна компанија на тржишту смартфона посљедњих година има великих проблема а прошлог мјесеца је одустала од покушаја да нађе некога ко би купио компанију.

BlackBerry је недавно именовао новог привременог извршног директора, Џона Чена, након колапса предвиђене продаје компаније највећем деоничару, Faidfax Financial Holdingsу.

„Ово је потпуно есенцијалан уговор за BlackBerry. Faxconn ће компанији дати прилику да поново буде успjешна, посебно на тржиштима на Далеком истоку, као што је Индонезија која представља највеће тржиште за BBC", изјавио је аналитичар Бен Вуд из фирме CCS Insight.

BlackBerry је озбиљно погођен успехом и популарношћу уређаја које се лансирали ривали попут Самсунга и Applea, а покушаји да се побољша продаја нису резултовали успjехом.

„Ово партнерство показује посвећеност тржишту уређаја на дуже стазе и нашу рjешеност да останемо један од највећих иноватора. Партнерство са Faxconnом дозволиће нам да се фокусирамо на оно шта најбоље знамо – легендарни дизајн, врхунску безбjедност и развој сјајног софтвера", изјавио је Чен.

Faxconn је водећи свjетски произвођач електронских производа и компоненти и већ има блиске везе са Appleом с обзиром да производи iPad и iPhone.

BlackBerry: "Не брините ништа, преживjећемо" Пентагон се спрема за пост BlackBerry еру

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана