Сао Пауло - град богатих

Агенције
Сао Пауло - град богатих

Сао Пауло - Бразилски град Сао Пауло налази се на деветом мјесту свјетске листе градова са највише милионера, а број бразилских богаташа ће се за десет година више него удвостручити.

За Козете Гомеш летење хеликоптером је уобичајен начин да брже стигне до жељеног циља и заобиђе гужве Сао Паула, који са околином има чак 20 милиона становника.

Са богатством процијењеним на 125 милиона долара, 41-годишња Козете једна је од најуспјешнијих бразилских пословних жена, преносе агенције.

Њена пословна империја обухвата осам компанија које се баве маркетингом и организовањем догађаја. Ипак, она је једна од многих.

Бразилска економија у успону има чак 53.000 милионера, што значи да је небо изнад Сао Паула постало веома прометно.

- У Сао Паулу је саобраћај данас толико густ да је тешко стићи с једног краја града на други, тако да је хеликоптер стварно постао неопходан луксуз - каже Козете Гомеш.

Она не крије своје богатство јер га је, како каже, стекла сасвим сама, а себи је додијелила улогу узора другим женама.

Козете сматра да су многи Бразилци далеко богатији од ње, што показују и доступни подаци - чак 50 Бразилаца има имовину чија је вриједност већа од милијарду долара.

Према извјештају Бразилске асоцијације пилота хеликоптера, Сао Пауло је други град на свијету, одмах иза Њујорка, који има највише регистрованих хеликоптера у неком граду - тамо је регистровано укупно 420 хеликоптера.

Сваког дана се обави 500 летова хеликоптером у овом великом бразилском граду који има невјероватних 193 хелиодрома.

На највећем од њих, Хеликакаде, смјештено је 80 хеликоптера чији су власници појединци или приватне компаније.

- Бизнис са хеликоптерима у посљедњих неколико година је растао 20 одсто годишње - рекла је портпарол Бразилске асоцијације пилота хеликоптера Каролина Денарди.

У читавом Бразилу постоји флота од 1.900 хеликоптера. У посљедње три године у просјеку се издавало 300 летачких дозвола годишње.

Луксуз

Растућа класа супербогатих купује маркирану гардеробу, редовно одлази на луксузна путовања и, ако не путује хеликоптером, користи блиндиране луксузне аутомобиле.

- Бразил је сјајно мјесто за живот милионера, не само због наше културе и природних љепота, него и зато што Бразил има велику економију - каже Козете Гомеш.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана