Шанса за 2.000 нових радних мјеста

Агенције
Шанса за 2.000 нових радних мјеста

Бањалука - Директор Привредног друштва “Никола Тесла” Драган Вучетић рекао је да постоји велика потреба њемачке текстилне индустрије за новим производним капацитетима, што је велика шанса за домаћу текстилну индустрију, преносе агенције.

Вучетић је нагласио да Њемачка због еколошких и неких других разлога враћа милион радних мјеста из Кине на подручја источне Европе, бивше Југославије и сјеверне Африке, те да Српска реално може омогућити запошљавање до 10.000 радника.

Он је навео да треба ићи корак по корак, те да би у првом кораку требало да буде реализован капацитет од 2.000 радних мјеста на подручју Требиња, Билеће, Берковића, Невесиња и Љубиња.

- Ушли смо у преговоре за запошљавање наших 2.000 радника у њиховој текстилној индустрији, односно у фирмама које би биле отворене у Српској. Шанса је јединствена и треба све предузети да би ова инвестиција дошла у Републику Српску - нагласио је Вучетић.

Да би био направљен пресјек радне снаге, нагласио је он, сви заинтересовани радници из текстилне индустрије и сви који желе да раде треба да се јаве контакт особама у својим општинама.

Влада Републике Српске у октобру је основала Привредно друштво “Никола Тесла” које се бави производњом, примијењеним истраживањем и експерименталним развојем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана