Шабачка мљекара извози дуготрајно млијеко у Русију

Танјуг
Шабачка мљекара извози дуготрајно млијеко у Русију

Шабац – Млекара “Шабац” ће за 10 дана почети извоз дуготрајног млијека у Русију, најавио је директор те компаније, Зоран Матић.

Директор Матић је за Тањуг рекао да су испуњени сви неопходни стандарди, да је амбалажа прилагођена захтјевима тог тржишта и да се може очекивати да крену прва возила са дуготрајним млијеком пут тржишта Русије.

Матић је подсјетио да Млекара “Шабац”, чланица концерна Фармаком, већ извози своје производе, углавном сиреве и ала кајмак, на тржиште Русије, Украјине, Казахстана, и Азеребејџана и нагласио да расте потражња, а да се свакодневно проширује извозни асортиман.

Матић је рекао, такође да та компанија извози и у земље чланице Зоне слободне трговине у Централној Европи (ЦЕФТА) и у Сједињене Америчке Државе, а до краја године очекује се почетак испорука роба и на тржиште земаља-чланица Европске уније.

У плану је, такође, и ширење извоза на тржишта исламских земаља.

Матић је навео да Млекара „Шабац” дневно преради 250 тона млијека, од чега је 100 тона екстра квалитета, и да је лидер у производњи фета сира.

Та компанија посједује најсавременију технологију за прераду млијека и производњу млијечних производа, а у плану су и инвестиције у нове производне линије.

Матић је указао да млијекара има око 500 запослених и да је просјечна плата у тој компанији 40.000 динара (око 800 марака).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана