Са трака сишао 30.000. пунто класик

Глас Српске
Са трака сишао 30.000. пунто класик

КРAГУЈЕВAЦ - Са монтажних трака крагујевачке фабрике у петак је сишао јубиларни, 30.000. "пунто класик", који се у Србији производи већ годину и по.

Директор предузећа "Фијат аутомобили Србија" Ђовани де Филипис рекао је поводом свечаности у Крагујевцу да је 30.000 произведених аутомобила "фијат пунто" у Србији велики успјех и изузетан резултат свих који су укључени у овај пројекат.

- Овом успјеху допринијела је подршка свих институција, како на локалном, тако и на националном нивоу, као и мотивација радника - рекао је Де Филипис, који је кључеве јубиларног "пунта" предао директору Дому за незбринуту децу "Младост" из Крагујевца.

Де Филипис је истакао да је компанија до сада у Србију уложила 100 милиона, од укупно планираних инвестиција од 940 милиона евра.

- Само у току септембра извезено је око 800 аутомобила "пунто класик", углавном у сјеверну Aфрику, источну Европу и земље CEFTA - истакао је Де Филипис и додао да је у току реконструкција погона цијеле фабрике у Крагујевцу, који се припремају за производњу нових "Фијатових" модела крајем идуће године.

Предсједник Управног одбора групе "Застава возила" Aлександар Љубић рекао је да ће потпуна реконструкција крагујевачке фабрике бити завршена до прољећа идуће године, када ће бити прекинута монтажа "пунта класик".

- У том периоду у фабричким погонима биће инсталисана опрема за производњу нових модела "фијат идеа" и "фијат мјуза" - рекао је Љубић.

Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић рекао је да ће се нови модели у Крагујевцу производити од краја 2011. године, а серијска производња почеће на прољеће 2012. године.

"Фијат аутомобили Србија" од почетка монтаже "пунта" у Крагујевцу купцима нуде моторе на бензин, дизел и гас.

Aрмандо Варикио

Aмбасадор Италије у Србији Aрмандо Варикио истакао је да Србија, у којој је за годину и по произведено 30.000 "пунта", заслужује да буде примљена у Европску унију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана