С неба стижу 34 милиона марака

С. Ш.
С неба стижу 34 милиона марака

Сарајево - На основу пружања услуга у ваздушној пловидби у ваздушном простору БиХ за 2014. годину, надлежним домаћим агенцијама требало би да припадне око 34,5 милиона, док ће Хрватска, Србија и Црна Гора убрати заједно 28,6 милиона КМ.

Одлуку о распоређивању прихода остварених по основу пружања услуга у ваздушној пловидби у ваздушном простору БиХ за 2014. годину усвојио је Савјет министара БиХ. Највише новца добиће Агенција за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ - 30,5 милиона, а Дирекцији за цивилно ваздухопловство БиХ требало би да припадне нешто више од четири милиона КМ.

Агенцији за контролу ваздушног саобраћаја Србије и Црне Горе припашће 12,3 милиона, а Хрватској контроли ваздушне пловидбе 16,3 милиона КМ.

- У случају већег или мањег прилива средстава од планираних износа расподјела новца ће се вршити сходно процентуалном односу - наведено је у одлуци Савјета министара.

БиХ је од 1. октобра започела процес преузимања контроле свог неба. До сада су тај посао обављале службе из Загреба и Београда, због чега је БиХ само у посљедње три године изгубила више од 70 милиона КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана