РЖР Љубија биће продат Израелцима

Capital.ba
РЖР Љубија биће продат Израелцима

Бањалука - Влада РС је прихватила понуду израелске компаније "Исраели Инвестмент Гроуп - Оверсеас" за куповину државног удјела у Руднику жељезне руде (РЖР) "Љубија" Приједор, потврдио је министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић.

РЖР "Љубија" има 49 одсто удјела у "Арселор Миталу" из Приједора, док већински пакет од 51 одсто држи истоимени глобални див челичне индустрије.

Ђокић је рекао да одраније постоје двије понуде за куповину државног удјела у РЖР "Љубија", али да је дата сагласност на понуду израелске компаније.

- Компанија "Арселор Митал" је својевремено дала лошију понуду, и финансијски и инвестиционо, у односу на израелску. Ми смо понуду израелске компаније прихватили и чекамо да се тај партнер дефинитивно изјасни да ли остаје при свему ономе што је навео - рекао је Ђокић и додао да ће у случају потврде понуде она бити још једном разматрана на сједници Владе, а потом упућена на усвајање Народној скупштини РС.

Говорећи о стању у предузећу "Битекс" из Билеће, Ђокић је рекао да разговарају са једном италијанском компанијом која је спремна да преузме у закуп њихове капацитете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана