Руских 800 милиона долара за потребе “Железница Србије”

Агенције
Руских 800 милиона долара за потребе “Железница Србије”

Београд - Министар финансија и привреде Србије Млађан Динкић и руски министар финансија Антон Силуанов потписали су данас у Москви уговор о државном извозном кредиту од 800 милиона долара за потребе “Железница Србије”, преносе агенције.

Кредит ће се искористити за изградњу и електрификацију 16 километара другог колосјека жељезничке пруге Београд - Панчево, као и изградњу 68 километара пруге Ваљево – Лозница.

Истим кредитом извршиће се рехабилитација шест дионица жељезничке пруге дуж Коридора десет у дужини од 111 километара, модернизовати пруга Београд - Бар и набавити дизел локомотиве руске производње, јавили су београдски медији.

Период расположивости кредита је пет година, почев од године ступања на снагу кредитног споразума, уз могућност да се продужи, у случају потребе.

Камата ће се обрачунавати од датума коришћења кредита и плаћати квартално, применом фиксне каматне стопе од 4,1 одсто годишње.

Динкић је уговор о кредиту оцијенио као веома важан за развој инфрструктуре у Србији, јер ће бити реконструисана жељезница на најважнијим међународним правцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана