Руски бизнис као примјер

Глас Српске
Руски бизнис као примјер

ЉУБЉAНA - Пословна конференција Глобал Русија бизнис, на којој учествује око 220 представника предузећа, компанија и политике из 26 земаља свијета, почела је јуче у Љубљани, јавила је Бета.

Учесници конференције су главну пажњу посветили искуствима у пословању на руском тржишту и улози руске привреде у свијету, нарочито у тражењу излаза из свјетске финансијске и привредне кризе.

Конференција ће данас бити настављена на брду код Крања, а учесници ће између осталог расправљати и о перспективама свјетске привреде у идућој години, о пословању са руским фирмама, развоју руских производа и стратегији за успјех на руском тржишту.

Пред ову конференцију у Словенији је наглашавано да Русија и Словенија имају традиционално добре политичке и економске односе, као и да је робна размјена између двије државе у вријеме постојеће кризе донекле опала.

Зато пословна конференција у Словенији представља добру прилику за успостављање нових контаката са руским привредницима, а посебно из области енергетике, технологије, жељезничког саобраћаја, банкарства и туризма.

Није потврђено да ће на конференцији учествовати и представници руске нафтне индустрије "Гаспром", са којима Словенија преговара о учешћу у изградњи и коришћењу гасовода Јужни ток преко територија државе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана