Руске банке о сарадњи са Српском

Агенције
Руске банке о сарадњи са Српском

Бањалука - Представници управе Фолксбанке Бањалука информисали су амбасадора Русије у БиХ Александра Боцан-Харченка о изузетно позитивним очекивањима јавности и клијената Банке о питању доласка руске Сбербанк на тржиште Републике Српске и БиХ, те о важности јачања регионалне сарадње Русије и Српске и у области финансија и банкарства.

Приликом радне посјете Бањалуци у току које се састао са представницима власти Републике Српске, руски амбасадор посјетио је данас и Фолксбанку која је од 15. фебруара и званично дио интернационалне банкарске групације у 100 одстотоном власништву руске Сбербанке, саопштено је из Фолксбанке.

Боцан-Харченка угостио је предсједник управе Фолксбанке Александар Кесић са представницима Сбербанке у БиХ.

Сбербанк је највећа руска банка са 170 година дугом банкарском традицијом.

На ову банку се односи 27 одсто укупне руске активе банака и запошљава више од 240.000 радника. Оснивач и већински власник Сбербанке је Банка Русије која посједује више од 60 одсто акција с правом гласа.

Банка има више од 245.000 правних и физичких лица малих акционара, а посједује највећу пословну мрежу у Русији, 17 регионалних сједишта и више од 20.000 испостава широм свјета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана