Руси неће “Фијатова” возила

Глас Русије
Руси неће “Фијатова” возила

Москва - Србија се спрема да стратегијски извозни ексклузивитет у Русију, умјесто на извоз хране, списка на једнократан извоз “Фијатових” аутомобила, иако је тамо тражња за њима равна нули, упозорава Глас Русије.

“Фијатова” возила прошле године доживела су су фијаско вијека на руском тржишту. Заједно са “Крајслером”, удио „Фијата” на тржишту Русије је тек 0,29 одсто!

Цијела група “Фијат – Крајслер” у Русији је за годину дана продала свега 215 фијата “500”.

“Екстремно непопуларан”, главни је опис сваког “Фијатовог” модела у Русији - наводи Глас Русије.

Управо је безначајна тражња за њиховим моделима и брендовима које контролишу приморала “Фијат” да прекине заједничко улагање са “Солерсом” у Русији.

Компанија је потом склопила нови уговор са “Сбербанком” о изградњи постројења у околини Санкт Петербурга, али за производњу џипова, адаптираних за руско тржиште.

Први потпредсједник Владе Србије Александар Вучућ у интервју “Анси” поновио је да је извоз десет хиљада “Фијатових” аутомобила из Крагујевца у Русију тек први контигент и да ту квоту сматра само почетком.

Али, коментарише “Глас Русије”, он у изливу оптимизма ни италијанској ни српској јавности није саопштио како ствари заиста стоје.

Према писању “Економиста”, од марта прошле године неки од модела и брендова “Фијат – Крајслера” треба да буду склапани у погонима ЗИЛ-а, недалеко до Москве. Ради се прије свега, о спортским возилима и, можда, лаким камионима.

И тако док се спрема извоз “Фијатових” модела, Србија нема обједињену понуду домаћих пољопривредних производа за руско тржиште - закључује Глас Русије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана