Рубини: Акције Фејсбука могу да падну на 20 долара

Агенције
Рубини: Акције Фејсбука могу да падну на 20 долара

Вашингтон - Економиста Нуријел Рубини сматра да ће акције Фејсбука и даље падати на берзи и да би могле да се спусте чак на 20 долара, у односу на почетних 37 долара, колико су износиле када су прошлог мјесеца изнете на тржиште.

Рубини, који је био један од ријетких скептичних аналитичара, након што је најављено да Фејсбук излази на берзу, објашњава да је садашњи пад вриједности могао да се очекује, да су озбиљно узете у обзир све економске најаве.

Половина људи данас користи Фејсбук преко својих смарт мобилних телефона или таблет, тако да оглашивачи не придају велики значај рекламирању на тим уређајима, због њиховог физичког малог обима у односу на екране компјутера, што значи и мањи прилив новца, истиче овај амерички економиста.

Он каже и да пред само пуштање акција Фесјбука на берзу нико није обратио пажњу на одлуку Џенерал Моторса да одустане од даљег рекламирања на тој друштвеној мрежи.

Било је толико упозоравајућих знакова да долази до пада, половина дионичара је одмах рекла да ће продати акције, и по мени, то је био пут у катастрофу, сматра овај доктор међународне економије са Харварда.

Он сматра да акције Фејсбука са садашњих 30,91 долара могу да падају и не очекује да се врате на почетни ниво од 37 долара.

Не бих се изненадио да падну на 20 долара, додао је Рубини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана