РС измирила обавезе према ЕБРД-у

С. Т.
РС измирила обавезе према ЕБРД-у

БAЊAЛУКA - С обзиром на то да није отклоњена блокада отплате ино дуга БиХ, Министарство финансија Републике Српске измирило је са Јединственог рачуна Трезора РС своје обавезе по основу рате кредита према Европској банци за обнову и развој (ЕБРД) у износу од 399.142 евра.

Из Министарства финансија РС јуче је саопштено да је ријеч о рати која на наплату доспијева данас, а за коју су била обезбијеђена средства на Подрачуну РС у Централној банци БиХ.

- Министарство финансија и Трезора БиХ није дало налог за трансфер тих средстава за отплату ино дуга и поред сагласности Министарства финансија РС, те се поновно доводи у питање наш кредибилитет - истакли су из Министарства финансија РС.

Српска од надлежних у Сарајеву захтијева да изврше своје Законом и Уставом дефинисане обавезе и отклоне препреке како не би били присиљени отплаћивати затезне камате и сносити остале посљедице које би овакво неодговорно понашање могло да проузрокује.

- Уколико се и даље настави са блокадама, Министарство финансија РС обезбиједиће отплату ино обавеза Републике Српске са Јединственог рачуна Трезора РС - нагласили су из Министарства финансија РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана