РС има повољне услове за привреду

М. Ч.
РС има повољне услове за привреду

Мостар - На међународном сајму привреде "Мостар 2014", који је отворен јуче, своје производе представиће 17 предузећа из Републике Српске окупљених на заједничком штанду.

Сајам је угостио око 700 излагача из двадесетак земаља, а биће отворен до 12. априла.

Отварању сајма присуствовао је и предсједник РС Милорад Додик, који је изјавио да је у Српској створен стимулативан амбијент за производњу.

- Влада РС је у посљедње вријеме уложила велике напоре ради стабилизације амбијента и услова привређивања. Учињено је много да процес регистрације предузећа буде поједностављен у чему је РС лидер у региону - казао је Доди наводећи да је управо то изазвало велику пажњу на сајму и да су га привредници питали како могу регистровати фирме у РС.

Додик је на сајму разговарао и са предсједником Хрватске Ивом Јосиповићем о привредној сарадњи РС и Хрватске.

- Сарадња је могућа у разним областима од пољопривреде до туризма. Констатовали смо да је она у успону и да треба да охрабримо привреднике да сарађују - нагласио је Додик.

Јосиповић је истакао да је сајам у Мостару постао велики привредни догађај и да је значајем прерастао границе БиХ.

- Вјерујем да ће као такав имати позитивне учинке на развој привреде БиХ и на продубљивање међународних економских односа - рекао је Јосиповић.

На заједничком штанду који је обезбиједила Привредна комора РС осим каталошког представљања фирми из свих сектора привреде експонатима ће се представити 17 фирми из Српске.

- Предвиђено је одржавање презентација и билатерални сусрети привредника - казали су у Привредној комори РС.

Савјетник генералног директора Фабрике уља Модрича Перо Дугић каже да је сајам у Мостару прилика да се представе на тржишту на којем нису много заступљени. Помоћник директора за општа и економска питања у предузећу "Дестилација" Радивоје Вуковић каже да са свих сајмова на којима су били имају смо позитивне ефекте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана