Рокови плаћања не смију бити предуги

Марина Чигоја
Рокови плаћања не смију бити предуги

Бањалука - Домаћа предузећа спремна су да обезбиједе робу коју ће грађани угрожени у поплавама моћи платити електронском картицом, али очекују да ће њима бити плаћено у оптималним роковима.

На листи заинтересованих да учествују у овом пројекту налази се више од 150 фирми, а између осталих ту су "Нова ДИ Врбас", "Ардор", "Бинис", "Елнос БЛ" и "Фагус хаус" из Бањалуке, "Грађ-промет", "Арис електроник" и "Кинг" из Добоја, "Агротехника", "Еуропаркет", "Елмонт" и "Новокс" из Бијељине, те "Лигнум комерц" и "Зенит" из Шамца. На листи су и "Агрокоп" Угљевик, "Фачо" Челинац, "Градитељ" и "Интерлигнум" Теслић, "Калдера компани" Лакташи, "Боксит" Милићи, "МГ Минд" Мркоњић Град и многи други.

Директор предузећа "Нова ДИ Врбас" Драгиша Калинић истакао је да су већ направили низ нових, једноставнијих и јефтинијих производа које ће понудити у овој акцији с обзиром на то да су средства која ће добити поплављени ограничена.

- Радимо на изради одређених техничких подлога како бисмо могли обавијестити грађане шта нудимо, по којој цијени и да им то бесплатно допремамо и монтирамо. Понудићемо комплетну услугу, тако да они који се опредијеле да код нас купују могу потпуно опремити стан. Очекујемо да ћемо постићи договор о роковима плаћања, јер се и ми налазимо у тешкој ситуацији - казао је Калинић и додао да је предузеће у поплавама претрпјело штету од 7,5 милиона КМ.

Директор "Грађ-промета" из Добоја Милош Савић очекује да буду договорени оптимални рокови плаћања.

- Разговарали смо са нашим добављачима и они би преко нас дијелом финансирали пројекат, али морамо знати у ком року ћемо моћи наплатити робу коју продамо - нагласио је Савић.

Власник и директор предузећа "Новокс" из Бијељине Новица Милошевић каже да његова фирма у понуди има подне облоге и столарију и да је заинтересована за овај пројекат ако им услови буду одговарали.

- Ако рокови плаћања буду онакви какве могу да поднесем сигурно је да ћу учествовати у овоме. Рок плаћања од мјесец до мјесец и по био би разуман - нагласио је Милошевић.

Подјела електронских платних картица под називом "Обнова Српске", којима ће грађани погођени мајским поплавама моћи платити трошкове санације штете и набавке најпотребније ствари у вриједности 5.000 марака, почеће 2. или 3. јула. Процијењено је да ће бити подијељене картице у вриједности од око 150 милиона КМ.

Комора

Портпарол Привредне коморе РС Владимир Благојевић рекао је да су предложили да на списак робе и услуга које се могу купити електронском картицом буду уврштени и огревно дрво, угаљ и брикет с обзиром на то да постоји потражња и за овом врстом робе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана