Рок за понуде продужен до 21. новембра

М. М.
Рок за понуде продужен до 21. новембра

БИЈЕЉИНA - Одбор повјерилаца у бијељинској фабрици "Сава" одлучио је у петак да рок за прикупљање понуда за продају фабрике у стечају буде продужен до 21. новембра.

Члан Одбора повјерилаца у "Сави" Драго Петрић казао је за "Глас Српске" да је крајњи рок за понуде требало да буде до краја октобра, али да су одлуку о пролонгирању рока донијели због накнадно пронађене имовине која је припојена "Сави" и тиме је увећања укупна стечајна маса предузећа.

- Стечајна маса "Саве" биће увећана за вриједност зграде обданишта  површине 300 квадрата и 1.300 метара квадратних земљишта. Ради се о парцелама које су некад припадале "Сави", а које су судским путем враћене у посјед бијељинске фабрике - рекао је Петрић.

Он подсјетио да су некретнине у стечају раније процијењене на 13 милиона марака и да би најкасније до почетка децембра Скупштина повјерилаца требало да има коначну листу понуда за "Саву".

Петрић је нагласио  да метод прикупљања директних понуда не ставља у први план цијену, него то да будући власник преузме обавезу покретања производње и запошљавања нових радника. Од 9,8 милиона марака, колико износе дугови "Саве", фабрика само за плате радницима дугује 800.000 марака.

                                                                               


Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана