РиТЕ Угљевик: Угља има до 2039. године

Aгенције
РиТЕ Угљевик: Угља има до 2039. године

Угљевик - Предсједник Синдикалне организације Рудника и Термоелектране /РиТЕ/ "Угљевик" Зоран Мићановић изјавио је да су представници овог предузећа данас од Владе Републике Српске добили увјеравања да овај привредни субјект има довољне количине угља до 2039. године.

"Добили смо увјеравања да РиТЕ има довољне количине угља до 2039. године у износу од 46,7 милиона тона, што смо и тражили", истакао је Мићановић након састанка са министром индустрије, енергетике и рударства Српске Жељком Ковачевићем, директором "Електропривреде" Браниславом Милекић и вршиоцем дужности директора РиТЕ Жиком Крунићем.

Изразивши задовољство данашњим састанком, Мићановић је истакао да је ова количина сасвим довољна за несметано функционисање РиТЕ до тог периода.

Састанак је успјешним оцијенио и вршилац дужности директора РиТЕ "Угљевик" Жико Крунић, који је истакао да је, након интензивних разговора са синдикатом и гранација које је Влада Српске дала овом привредном субјекту - да ће имати довољне количине угља до 2039. године, сада јасно да концесије иду и Термоелектрани и компанији "Комсар енерџи".

"Сва лежишта на овом подручју биће увијек под ингеренцијом Владе, која ће сходно својим надлежностима вршити процјену када и коме додијелити концесије за експолоатацију угља", нагласио је Крунић.

РиТЕ "Угљевик", који запошљава 1.800 радника, у укупној производњи електричне енергије у Српској учествује са 37 одсто.

Министар индустрије, енергетике и рударства Српске Жељко Ковачевић и директор "Електропривреде Српске" Бранислава Милекић постигли су данас у Угљевику сагласност са руководством РиТЕ "Угљевик" и Синдикалном организацијом тог привредног субјекта у вези са додјелом концесија за експлоатацију угља у наредном периоду.

Саговорници су након састанка обишли Рудник и радилиште "Комсар енерџија".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана