РиТЕ "Угљевик" исказао добит од преко 1,5 милиона КМ

Срна
РиТЕ "Угљевик" исказао добит од преко 1,5 милиона КМ

БИЈЕЉИНА- Предузеће Рудник и термоелектрана (РиТЕ) "Угљевик" завршило је 2020. годину са позитивним финансијским резултатом од 1.520.274 КМ, саопштено је из предузећа.

"Ово је, након неколико година у којима је исказиван губитак, година у којој предузеће које је највећи произвођач електричне енергије у Републици Српској исказује добит", наводи се у саопштењу.

 

У прошлој години у РиТЕ "Угљевик" је произведено и у електроенергетски систем Републике Српске пласирано 1.647.590 мегават-часова електричне енергије.

У предузећу истичу да је та производња могла бити и већа да због смањене потрошње електричне енергије у окружењу, изазване мјерама на сузбијању пандемије вируса корона, у појединим периодима није био лимтиран рад термоелектране, у којима је радила на техничком минимуму.

У прошлој години је на руднику - Површински коп "Богутово Село" остварена откривка од 10.444.167 метара кубих чврсте масе и производња угља од 2.074.192 тоне.

Из РиТЕ "Угљевик" додају да је рад у прошлој години и сам производни процес био у одређеној мјери лимитиран због уведених мјера на заштити грађана од пандемије вируса корона.

Како се наводи, предузеће је рад организовало поштујући мјере на заштити здравља радника и у тим условима је успјело испунити постављене производне задатке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана