Ремонт вагон цистерни вриједан 350.000 марака

Маријана Миљић
Ремонт вагон цистерни вриједан 350.000 марака

КНЕЖЕВО - Представници Рафинерије уља у Модричи и предузећа "Металотехна" из Кнежева потписали су јуче уговор о ремонту 20 вагон цистерни у радионицама "Жељезница РС", а вриједност ових радова износи 350.000 марака.

Директор предузећа "Металотехна" Радован Ђукарић рекао је да је овом предузећу част што су домаћини потписивања уговора за поправак вагон цистерни које ће бити демонтиране по међународним прописима.

- Радионицама "Жељезница РС" испоручићемо све елементе за ремонт вагона, а они ће те дијелове склапати у једну цјелину и то у радионицама у Приједору - рекао је Ђукарић и додао да вриједност свих радова износи око 350.000 марака.

Ђукарић је истакао да су већ набавили све дијелове који су им потребни за ремонт, те да ће за најкасније 15 радних дана бити испоручене прве вагон цистерне Рафинерији уља.

Он је нагласио да ће у рекордном року односно за 40 радних дана свих 20 вагон цистерни бити предати Рафинерији уља Модрича на употребу.

Први замјеник директора Рафинерије уља Модрича Роман Романов рекао је да, захваљујући расту производње, Рафинерија уља склапа нове уговоре па тако и овај уговор о ремонту вагон цистерни.

- Ово је једна од најзначајнијих сарадњи са "Жељезницама РС", а прва са предузећем "Металотехна" из Кнежева. У скорије вријеме биће потписивани нови уговори са овим предузећима - рекао је Романов и додао да имају 46 цистерни за ремонт али да ће у првој етапи извршити ремонт њих 20.

Генерални директор ЖРС Драган Савановић рекао је да је потписивање уговора веома значајно за радионицу "Жељезница".

- Пуштањем у саобраћај нових цистерни склопиће се и нови уговори о превозу робе, што ће допринијети и бољем пословању ЖРС - додао је Савановић.

"Металотехна"

Предузеће "Металотехна" бави се искључиво производњом дијелова за жељезнице.

- Надам се да ће дијелови које производимо ускоро бити продавани и у Русији, али и широм свијета - рекао је Ђукарић.

Он је нагласио да предузеће запошљава 35 радника, а основано је 1982. године.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана