Редовна линија Београд - Бањалука од 1. децембра

СРНА
Редовна линија Београд - Бањалука од 1. децембра

Бањалука - Авиопревозник "Ер Србија" увешће од 1. децембра редовну дневну линију на релацији Бањалука – Београд. У зимском периоду полазак из Београда за Бањалуку предвиђен је за 14.00 часова са доласком у 14.55, док је полазак из Бањалуке у 15.25 часова са доласком у Београд у 16.20.

У току љетног периода планирана су два таласа – пријеподневни и вечерњи, тако да су уторком, четвртком и суботом поласци из Београда у 8.00 часова, а из Бањалуке у 10.45, док су понедјељком, сриједом, петком и недјељом поласци из Београда у 18.40 часова, а из Бањалуке у 21.35.

Представник компаније "Ер Србија" Мирела Бурда рекла је да ће се оваквом редом летења хватати велика лепеза дестинација из Бањалуке ка Европи, Аустралији, Азији и Америци.

Међу конекцијама Бањалуке са транзитом у Београду су Амстердам, Копенхаген, Праг, Москва, Милано, Стокхолм, Брисел, Берлин, Дизелдорф и Рим, док су од ваневропских Абу Даби, Шангај, Сиднеј и Мелбурн.

Бурда је додала да су у току организационе припреме да се постави и аутобуска линија од бањалучког аеродрома до центра града.

Према њеним ријечима, од 12. до 19. новембра у понуди "Ер Србије" је повратна карта на линији Бањалука – Београд по цијени од 79 евра за једну и 109 евра за двије особе, за период путовања до краја марта.

Директор бањалучког аеродрома Мирослав Јањић рекао је да је ова саобраћајна установа спремна да подржи редовно одвијање линије са Београдом, али је апеловао да и институције то учине како би линија добила комерцијални карактер, за шта, како је рекао, има простора.

"Ер Србија" располаже тренутно флотом од 10 авиона "боинг 737" и четири авиона "АТР", док се у току зимске сезоне очекује њихова замјена са 10 авиона "Ербас".

До јуна наредне године очекује се дуплирање фреквенција са 73.000 сједишта на 670 летова недјељно ка 40 дестинација.

У "Ер Србији" планирају четири таласа полијетања, док ће главне европске бизнис метрополе бити повезане са једним или два лета дневно.

Презентацији компаније "Ер Србија" у Бањалуци присуствовао је и министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Игор Видовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана