Ред Бул не даје крила и због тога муштеријама плаћа 10 долара

Businessinsider
Ред Бул не даје крила и због тога муштеријама плаћа 10 долара

„Ред Бул даје вам крила“, је слоган овог произвођача енергетских напитака већ скоро двије деценије. Међутим, сада се компанија сложила да плати више од 13 милиона долара одштете на основу групне тужбе у САД због тога што је овај слоган неистинит, пише "Business Insider".

Како се чини, Ред Бул ипак не даје крила – чак ни у фигуративном смислу. Компанија у својим рекламама тврди да овај енергетски напитак може побољшати концентрацију и брзину реакције, али у тужби се наводи да су ове тврдње лажне и немају научну потпору.

И док тужба није открила да ли су особе које су тужие компанију биле разочаране због тога што им нису израсла крила, у њој стоји да се Ред Бул у великој мjери ослања на термине као што су „крила“ и „побољшање“ како би корисницима дао утисак да им напитак пружа одређено физичко или психичко побољшање.

Уколико суд прихвати предложену нагодбу, компанија ће морати да исплати 6.5 милиона долара у посебан фонд у року од недjељу дана.

Ред Бул ће такође морати да разочараним муштеријама да чек на 10 долара, или купон за куповињу његових производа у врijедности од 15 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана