Рецесија зауставила изградњу фабрике “Виолета”

Агенције
Рецесија зауставила изградњу фабрике “Виолета”

Ливно - Због погоршаних услова на тржишту изазваних рецесијом, изградња фабрике хигијенских производа од папира “Виолета” у Ливну зависиће од анализе тржишта и економских показатеља о исплативости реализације овог пројекта, потврђено је из ове компаније, јавиле су агенције.

Директор и власник компаније “Виолета” из Груда Петар Чорлука рекао је ливањским медијима да је његова жеља да у индустријској зони Беговача код Ливна изгради фабрику хигијенских производа од папира, али да у реализацију пројекта вриједног око 35 милиона евра не може ићи без анализе тржишта о економској исплативости.

- Ако резултати анализе тржишта, коју проводи тим наших стручњака, покажу да се ти производи могу пласирати негдје у региону, ми ћемо сигурно ићи у реализацију инвестиције у Ливну, гдје смо од општине купили грађевинско земљиште површине око 150.000 метара квадратних - навео је Чорлука.

Он је додао да је због глобалне економске кризе сада тешко вријеме за инвестиције, јер пада продаја и потрошња свих производа, али да компанија “Виолета” није одустала од изградње фабрике у Ливну, која би требало да запошљава око 300 радника, него да је реализација овог пројекта на чекању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана