Реализација партнерства са “RWE” без негативних конотација

Агенције
Реализација партнерства са “RWE” без негативних конотација

Бањалука - Република Српска неће имати негативних конотација, ни сметњи при реализацији стратешког партнерства са њемачком компанијом “RWE Inoggy” на изградњи четири хидроелектране на горњем дијелу ријеке Дрине, изјавио је предсједник Владе Српске Aлександар Џомбић, јавиле су агенције.

Џомбић је рекао да Српска неће имати сметњи, упркос раније потписаном Протоколу о разумијевању између Јавног предузећа “Електропривреда Републике Српске” са ЈП “Електропривреда Србије”, јер је то питање, уз обострано уважавање и разумијевање, ријешио са предсједником Владе Србије Ивицом Дачићем.

- Са Дачићем сам договорио да ово питање ријешимо тако да ни једна страна не буде непотребно оштећена уз уважавање интереса Републике Српске и Србије, као и интереса “Електропривреде Републике Српске” и “Електропривреде Србије” - навео је Џомбић.

Он је подсјетио да су на заједничкој сједници Влада Српске и Србије, одржаној 2. октобра, задужили ресорна министарства да ово питање ријеше у детаље.

Џомбић сматра да је пројекат са стратешким партнером њемачком компанијом “RWE”, један од најбитнијих за Републику Српску у овом тренутку, који ће извјесно омогућити економски раст у Српској.

- Нећу дозволити било какве пропусте који могу дисквалификовати Републику Српску у очима страних инвеститора - закључио је Џомбић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана