Развој малих и средњих предузећа шанса за општине

Aгенције
Развој малих и средњих предузећа шанса за општине

Теслић - Новац из претприступних фондова ЕУ /IPA фондови/ добиће они пројекти који подразумијевају развој малих и средњих предузећа и локалних заједница, речено је на данас на састанку представника Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа и представнка општина и развојних агенција из Републике Српске.

Повод састанка који се одржан у Бањи Врућици код Теслића је недавни конкурс Европске комисије за пројекте који обухватају развој малих и средњих предузећа и локалних заједница.

"Предложени пројекти, осим развојне компоненте, морају бити и компатибилни са општинским и републичком стратегијом развоја. Овај конкретан позив намијењен је искључиво за финансирање пројеката који подржавају локални економски развој, дакле побољшање локалних услова за мала и средња предузећа", рекао је вршилац дужности директора Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Слободан Марковић.

Општине ће према IPA фондовима углавном наступити регионално. Интерес локалних заједница постоји, али још има простора за унапређење када је у питању савладавање пројектних протокола, речено је на скупу.

Претприступни, односно IPA фондови, обухватају пројекте из области руралног и регионалног развоја, прекограничне сарадње и развоја људских ресурса. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана