Разријешени Зукић и Пољашевић

Марина Чигоја
Разријешени Зукић и Пољашевић

Тескић - Скупштина Спољнотрговинске коморе БиХ разријешила је данас дужности потпредсједнике ове институције Веселина Пољашевића и Амира Зукића, а на њихова мјеста именовани су Немања Васић и Исмет Кумалић.

Предсједник СТК-а Бруно Бојић рекао је "Гласу Српске" послије сједнице Скупштине СТК-а да Пољашевић и Зукић јуче нису поднијели извјештај о раду, те да им је и због тога изгласано неповјерење.

- Пољашевић није ни дошао на Скупштину. Делегати из реда српског народа тражили су његово разрјешење, док су разрјешење Зукића тражили делегати из реда бошњачког народа - нагласио је Бојић и додао да ће од 1. марта, по систему ротације, функцију предсједника Коморе преузети Исмет Кумалић.

Бојић је истакао да је на сједници усвојена и одлука о чланарини за 2013. годину, те да је њоме предвиђено да чланарина за највеће привредне субјекте не може бити већа од 5.000 КМ на мјесечном нивоу.

- Таква одлука донесена је апсолутном већином - рекао је Бојић.

Директор Сектора гранских удружења у Привредној комори РС Перо Ћорић рекао је да очекује да ће сада СТК почети да функционише у пуном капацитету.

- Надзорни и Управни одбор нису били комплетни, Комисија за избор и именовање није имала кворум, тако да је у једном тренутку дошло до потпуне парализе свих органа СТК-а и то је био повод да се уђе у избор делегата, односно да се Скупштина комплетира. То је данас деблокирано, изабрана је Скупштина, УО и НО, као и нови потпредсједници - рекао је Ћорић.

Он је истакао да у Закону о СТК-у стоји да ће ова институција сарађивати са привредним коморама РС и ФБиХ, што се до сада није поштовало.

- Господин Пољашевић за ове три године никада није дошао у Привредну комору РС, нити је када позвао телефоном. Због тога су делегати из реда српског народа тражили његово разрјешење - нагласио је Ћорић.

Он је истакао да су и чланарине смањене, с обзиром на то да су раније достизале астрономске износе.

Веселин Пољашевић и Амир Зукић оптужили су прошле седмице Бојића да се налази на челу интересне групе која покушава извршити пуч у СТК-у.

Именовања

Бојић је истакао да је на сједници именовано и 30 нових скупштинских посланика.

- Они који нису испуњавали услове за чланство у Скупштини нису могли ту остати и због тога су именовани нови делегати - рекао је Бојић.

Поред тога, разријешени су и чланови Надзорног одбора из реда бошњачког и српског народа, као и поједини чланови Управног одбора. У УО СТК-а изабран је Борко Ђурић, Шукрет Хаџалић и Емир Раковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана