Расте премија, али и одштета

Марина Чигоја
Расте премија, али и одштета

бањалука - Осигуравајућа друштва у РС обрачунала су у првих седам мјесеци ове године премију у износу од 90,73 милиона марака, што је за 11 милиона више у односу на исти прошлогодишњи период, а настављен је и раст исплаћене одштете.

У премији и даље доминира обавезно осигурање од аутоодговорности са 57,56 милиона КМ. Износ премије у овом сектору порастао је за око 5,5 милиона у односу на првих седам мјесеци 2013. године, што је и највећи раст премије у свим врстама осигурања. Раст премије забиљежен је и у осигурању имовине од пожара и природних сила за 1,25 милиона КМ. Премија у овој врсти осигурања у првих седам мјесеци прошле године је износила 3,62 милиона марака, док је у овој години повећана на 4,87 милиона. Раст је забиљежен је и у осигурању остале штете на имовини са 4,87 милиона на 6,44 милиона КМ.

Осигуравајућа друштва у РС исплатила су 43,7 милиона марака на име накнаде штете клијентима, што је драстично повећање у односу на исти период прошле године, када је исплаћено 24,78 милиона.

 

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана