Расте извоз текстилне и обућарске индустрије

Срна
Расте извоз текстилне и обућарске индустрије

Сарајево - Индустрија текстила, одјеће, коже и обуће БиХ прошле године је остварила извоз у вриједности од 1,318 милијарди КМ и у односу на претходну годину повећан је за 4,67 одсто.

Увоз је истовремено износио 1,805 милијарди КМ и порастао је 1,26 одсто. У Спољнотрговинској комори (СТК) БиХ истичу да ова грана привреде четврта по вриједности извоза и пета по увозу у укупној спољнотрговинској размјени БиХ. На Скупштини Асоцијације индустрије текстила, одјеће, коже и обуће при СТК истакнуто је да од 2009. године ова грана биљежила константан раст извоза. Покривеност увоза извозом у индустрији текстила, одјеће, коже и обуће износила је у 2015. години 73,03 одсто и већа је за 2,38 процената у односу на претходну годину.

Представници компанија су изабрали власника и директора фабрике обуће "Санино" из Дервенте Радована Пазуревића за предсједника Одбора Асоцијације индустрије текстила, одјеће, коже и обуће при СТК. За потпредсједнике су изабрани Кенан Налбантић из "Превент фабрикса" Високо и Никица Големац из Текстилне индустрије Мостар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана