Раст производње и извоза Инмера

Ж. К.
Раст производње и извоза Инмера

Градачац - Мљекара "Инмер" из Градачца остварила је у протеклој години раст производње за око десет одсто и повећала извоз у Србију, Црну Гору, Македонију и Албанију гдје је извезено више од трећине укупне количине млијека и млијечних производа из БиХ.

У компанији "Лакталис БХ" у склопу које послује "Инмер" истичу да је прошле године повећан и откуп млијека са домаћих фарми за пет одсто.

- Ови подаци потврђују квалитет рада више од 3.600 фармера и коопераната од којих "Лакталис БХ" откупљује сировине дуги низ година. Управо је сировина један од кључних предуслова за настанак више од 60 квалитетних, свјежих и здравих млијечних производа у БиХ као што су "дукат", "домаће благо" и "дар природе" чији квалитет су препознали и потрошачи на страним тржиштима - истичу у "Лакталису БХ" и додају да домаће фармере стимулише различитим облицима кредитирања и помагањем у обнови сточног фонда.

Глобална групација "Лакталис" је у мљекару "Инмер" до сада уложила више од 18 милиона КМ, а најављене су и нове инвестиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана