Расписан конкурс за ново руководство

М. Ч.

БAЊAЛУКA - Служба предсједника РС расписала је јуче јавни конкурс за избор предсједника, замјеника предсједника и чланова Комисије за хартије од вриједности РС, због истека њиховог мандата, а рок за подношење пријава је 15 дана.

На конкурс се могу пријавити кандидати који имају ВСС правног или економског смјера, десет година радног стажа, од чега пет година у области тржишта капитала, те одговарајуће стручно звање и лична својства која их чине одговарајућим за обављање те функције.

Такође, кандидати не могу посједовати, директно или индиректно, више од пет одсто удјела у капиталу правног лица којем КХОВ даје дозволу за обављање послова нити могу бити чланови органа ових правних лица. Мандат чланова Комисије траје пет година.

Предсједника, замјеника предсједника и чланове Комисије, на приједлог предсједника Републике, именује Народна скупштина РС.

Мандат садашњег предсједника Комисије за хартије од вриједности РС Миодрага Јандрића, замјеника и чланова Комисије истекао је 28. септембра прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана