Рафинерија уља Модрича сарађује са рудником Бановићи

Глас Српске
Рафинерија уља Модрича сарађује са рудником Бановићи

БAНОВИЋИ - Рафинерија уља из Модриче и Рудници мрког угља "Бановићи" у петак су потписали Уговор о пословно-техничкој сарадњи за 2009. годину, према којем ће Рафинерија испоручити руднику 500 тона разних уља у вриједности од око 1,5 милиона марака, јавила је Срна.

Уговор су потписали директор овог рудника Муневер Чергић и директор Рафинерије уља у Модричи Перо Дуњић, а свечаности је присуствовао предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић, који је новинарима изјавио да су ријетки примјери када се присуствује потписивању оваквих уговора између компанија унутар БиХ чему, како је навео, даје пуну подршку.

Шпирић је истакао да су се у БиХ дуго утркивали и још боље сарађивали са компанијама изван БиХ, док се мало пажње посвећивало унутрашњој сарадњи.

Директор Рафинерије уља Модрича Перо Дуњић рекао је да овај уговор подразумијева не само купопродају мазива и функционалних течности него комплетну бригу у примјени производа из производног програма Рафинерије уља на механизацију Рудника мрког угља.

Додао је да Рафинерија уља годинама брине о својим производима и након животног вијека их преузима и враћа у Рафинерију на регенерацију.

Он је додао да пословна сарадња између ова два предузећа траје више од 35 година, као и са рудницима "Крека" и "Ђурђевик". Чергић је нагласио да Рудник на годишњем нивоу троши око 500 тона разних уља које је у обавези да након употребе врати Рафинерији уља у Модричи, која је оспособљена да преузима кориштену уља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана